Jabra Elite Active 65t

Adviesprijs

169,-

blank

11.312 andere kochten dit product

Met de Jabra Elite Active 65t luister je tijdens het sporten naar muziek en houd je jouw sportprestaties bij. Deze oordopjes zijn volledig draadloos waardoor je geen last hebt van kabels die in de weg zitten. Zo beweeg je tijdens het hardlopen of in de sportschool vrij rond. Je kunt flink tekeergaan, want het ontwerp is spatwaterdicht en zweetbestendig. Met de ingebouwde activity tracker houd je het aantal stappen en de duur van je training bij. Zo monitor je de voortgang van je prestaties. Wanneer je belt, ben je goed verstaanbaar. Dit komt door de 4 geïntegreerde microfoons. Via de Jabra Sound+ app bepaal je zelf of je omgevingsgeluid doorlaat. Hierdoor loop je veilig je hardloopronde en stap je op de fiets zonder dat je een gevaar op de weg bent. Wanneer je het linker exemplaar uit je oor haalt, pauzeert de muziek. Ideaal voor wanneer je bij de kassa moet afrekenen.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Heerlijk geluid, perfecte pasvorm en lange accuduur …”

Het is een fantastisch product dat er goed uit ziet en precies doet wat het belooft. In het begin kan het zijn dat ze een beetje ongemakkelijk in je oor zitten, maar dit is na een tijdje gebruik weg.

Karina McMinaugh

Jabra Elite Active 65t

Dezelfde in betere staat, voor 20€ meer

De pluspunten

IP56 zweetbescherming voor sportgebruik, licht verbeterde behuizing, altijd uitstekend geluid, altijd betrouwbare Bluetooth 5.0- en NFMI-aansluiting, altijd goede controles, veel mogelijkheden.

De minpunten

Zeer beperkte sportfuncties, altijd vuile koffer, Bluetooth 5.0 altijd onderbenut.

Samenvatting

Hoewel hun sportfuncties beperkt zijn, verdient de Active-versie van de Jabra Elite 65t een zweetbestendige coating voor slechts 20 euro meer. Met behoud van alle kwaliteiten van de standaardversie wordt dit nieuwe model naar onze mening de nieuwe referentie op de markt voor “echte draadloze” hoofdtelefoons.

Het is bijna 7 maanden geleden dat de Jabra Elite 65t bovenaan onze lijst van de beste “true-wireless” hoofdtelefoons stond. Deze laatste zijn van uitstekende kwaliteit en zeer veelzijdig, maar zijn niet ontworpen voor sportief gebruik, wat op zijn minst bescherming tegen zweet vereist en optioneel enkele functies om de activiteit ervan te controleren.

Hier komt de Elite Active 65t in beeld, bijna identieke kopieën van hun voorgangers, maar met bescherming tegen vloeistoffen (IP56 standaard) en extra sportfuncties, dit alles voor een extra 20€. Op het moment van schrijven, kunt u de Elite Active 65t vinden voor ongeveer 180€.

Aangezien deze twee versies het overgrote deel van hun technische gegevens delen, komen we in deze test niet terug op de geluidskwaliteit van de Elite Active 65t of de betrouwbaarheid van hun Bluetooth 5.0 + NFMI verbinding, die identiek zijn. In plaats daarvan zullen we ons richten op de nieuwe kenmerken van dit model, namelijk ontwerpwijzigingen en sportfuncties.

Een afgewerkt ontwerp

Het ontwerp van deze hoofdtelefoon is de belangrijkste verandering in deze versie. De eerste innovatie: de glanzende kunststof afwerking is vervangen door een matte coating om de oorretentie te verbeteren. Tijdens het gebruik merkten we niet echt een verschil: de hoofdtelefoon is nog steeds even comfortabel en past niet per se beter in de oren, maar tegelijkertijd was de Elite 65t al uitstekend geschikt. Of het nu gaat om de ene of de andere versie, er is hier niets om je zorgen over te maken: je kunt rennen of touw overslaan zonder het risico te lopen dat ze vallen.

De Elite Active 65t is strikt genomen niet waterdicht. IP56-gecertificeerd, ze zijn beschermd tegen stof en sterke waterspatten. U kunt ze dus niet meenemen naar het zwembad om te zwemmen, maar ze zullen zich ertegen verzetten om in de regen te joggen of ze zonder problemen onder de douche te gebruiken. We hebben ze meerdere malen op dit punt getest en na meer dan een maand gebruik is er niets veranderd, de koptelefoon werkt nog steeds perfect.

Last but not least heeft het merk de koptelefoonbehuizing licht aangepast. Het is waar dat het soms de neiging om te openen in de zak, de sluiting lijkt nu meer effectief, zelfs na meer dan een minder gebruik. We moeten echter zien hoe het op de lange termijn uitpakt. Aan de andere kant, en dat is een beetje jammer, is de behuizing nog steeds even vies als altijd.

Beperkte activiteitsbewaking

Hoewel de veranderingen in het ontwerp van de Elite Active 65t aanzienlijk zijn, vinden we de sportfuncties van het toestel te beperkt. De Elite Active 65t verschilt van de standaardversie door zijn versnellingsmeter, die u voornamelijk toelaat om het aantal stappen dat u tijdens uw opleiding hebt genomen te tellen en om andere statistieken te berekenen. Gegevens die u vindt in de Jabra Sound+ toepassing.

Behalve dat deze functie heel goed overgenomen had kunnen worden door de smartphone, die ook een versnellingsmeter heeft. Daarom begrijpen we het belang van het systeem niet helemaal. We kunnen ons voorstellen dat de hele uitdaging voor het merk was om IP56-certificering en sportfuncties toe te voegen zonder de koptelefoon aan te vullen, maar uiteindelijk hebben we uiteindelijk het absolute minimum aan sportfuncties.

Merk op dat Jabra nog steeds de Elite Sport te koop aanbiedt, een “echte draadloze” hoofdtelefoon die beter uitgerust is met sensoren en sportfuncties. Ze omvatten een hartslagmeter om uw hartslag te meten, wat een smartphone niet goed kan doen. Niettemin, zoals u kunt lezen in onze test van dit model, de Elite Sport is veel groter en minder comfortabel dan de 65t, actief of niet, en hun geluid is niet zo goed. Het is aan jou om je prioriteiten te zien.

Conclusie

Hoewel de Elite Active 65t niet zo goed is uitgerust met sensoren als andere modellen, en dus weinig statistieken biedt aan sporters, heeft deze hoofdtelefoon een nieuw, verbeterd en zweetbestendig ontwerp. De rest van hun functies zijn niet veranderd ten opzichte van de standaardversie: het geluid, de draadloze verbinding of de bedieningselementen zijn altijd uitstekend. Daarom beschouwen we de Elite Active 65t nu als de beste echte draadloze hoofdtelefoon op de markt, voor hun voorgangers.

Om eerlijk te zijn, vragen we ons nu af waarom we voor de standaardversie zouden kiezen als we deze voor slechts 20 euro meer kunnen hebben. Naar onze mening is hun prijspositionering niet langer gerechtvaardigd.

[ux_products type=”row” cat=”190″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 485 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *