Jabra Elite 65t

Adviesprijs

139,-

14.935 andere kochten dit product

Met de Jabra Elite 65t luister je volledig draadloos naar je favoriete muziek. Doordat de oordopjes volledig draadloos zijn, heb je geen last van een kabel in je nek of langs je lichaam. Je koppelt je smartphone via bluetooth aan de oordopjes en streamt muziek. Door het zweetbestendige ontwerp sport je er ook mee. Word je gebeld? Dankzij de 4 ingebouwde microfoons ben je goed te verstaan tijdens een telefoongesprek. De batterij van de oordopjes gaat 5 uur mee. Maak je veel gebruik van de oordopjes? Na 15 minuten opladen, zijn ze weer 1,5 uur bruikbaar.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Goeie prijs kwaliteitsverhouding”

Door het goede afsluiting van het omgevings geluid heb je een betere muziek ervaring. Ze zitten goed strak in je oren waardoor ze er niet uitvallen. Doordat ze zo strak in je oren zitten kunnen ze ook gaan irriteren in je oren dit komt door de harde materialen. Na vaker gebruik wordt dat voor mijn eigen gevoel wel beter. De batterij duur is super. Het zijn echte aanraders.

Micha Klaaring

Jabra Elite 65t

Jabra heeft naar de beoordelingen geluisterd en levert de beste echte draadloze hoofdtelefoon.

De pluspunten

Kleiner en comfortabeler dan het vorige model, betere geluidsisolatie, uitstekend geluid, onmerkbare latentie, equalisatie opgeslagen in de firmware, zeer goed voor handsfree bellen, correcte autonomie, betrouwbare NFMI-verbinding, Bluetooth 5.0, efficiënte en zeer complete bediening, ondersteuning voor alle persoonlijke medewerkers.

De minpunten

Bluetooth 5.0 onderbenut, vuil geval, moet u het duurdere Actieve model kiezen als u een waterdicht model wilt dat voor sport wordt aangepast.

Samenvatting

Voor de derde generatie “echte draadloze” of 100% draadloze hoofdtelefoons heeft Jabra de defecten van het vorige model één voor één gecorrigeerd en (bijna) foutloos gemaakt. De Elite 65t is gewoon de beste oortelefoon in zijn klasse van vandaag.

blank

Jabra’s vorige volledig draadloze hoofdtelefoon, de Elite Sport, was vrij goed, maar ze waren echt niet perfect. Naast hun zeer grote formaat, waardoor ze zich behoorlijk ongemakkelijk voelden, zelfs helemaal ongeschikt voor bepaalde morfologieën, hadden ze kleine oorstukjes die niet genoeg in de gehoorgang pasten en (in ons geval) niet waterdicht genoeg waren, zodat we veel lage frequenties verloren. Met betrekking tot deze Elite 65t zijn we blij te zien dat het Deense merk naar de critici heeft geluisterd en elk van deze gebreken heeft gecorrigeerd.

Vergeleken met hun voorgangers heeft de 65t een beter en veel comfortabeler ontwerp, een beter geluid en een iets beter bereik. De geluidskwaliteit in de handsfreemodus is ook zeer goed, wat zeldzaam is in dit marktsegment, en alle bestaande spraakassistenten kunnen worden gebruikt. In Frankrijk is de Elite 65t beschikbaar voor ongeveer 180 euro.

Een bijna perfect ontwerp 

Laten we niet beginnen met te zeggen dat deze nieuwe modellen, in tegenstelling tot de Elite Sport, geen hartslagsensor hebben, wat eigenlijk een goede zaak is. Het schrappen van deze optie heeft het mogelijk gemaakt om het ontwerp te verfijnen en de bediening te vereenvoudigen en tegelijkertijd de autonomie te vergroten. Het is nu op hetzelfde niveau als de AirPod van Apple, ongeveer 5 uur.

De bij de hoofdtelefoon meegeleverde opladerhouder kan twee extra kosten met zich meebrengen. Hij is niet zo compact als de AirPod, maar past gemakkelijk in een zak. Bovendien is hij nog steeds kleiner dan de Elite Sport en stoort hij helemaal niet als je hem in je zak hebt. Desalniettemin merkten we dat hij veel meer stof binnenliet, hij wordt al snel vies, dus het is een beetje gênant. De plastic afwerking van de hoofdtelefoon is correct voor zijn deel.

Dat gezegd hebbende, verbetert Jabra veel op het gebied van design. De oortelefoons worden geleverd met drie maten oordopjes en hoewel er geen vinnen zijn om ze op hun plaats te houden, houden ze ze zeer stevig op hun plaats. De uiteinden zijn nu conisch van vorm, wat het “zuignap-effect” dat voelbaar is, vermindert. Bovendien gaan ze dieper het gehoorkanaal in, waardoor het mogelijk is om (eindelijk!) een goede geluidsisolatie te hebben en dus geen bas te verliezen. Simpel gezegd, het comfort leek op dat van de Jaybird Run.

Niet sporten met

Technisch gezien is de 65t Elite geen model voor sport. Deze rol is toegewezen aan de 65t Active die in april aankomt. Deze laatste hebben een speciale coating, een versnellingsmeter en zijn water-, zweet- en stofdicht (IP56). Dat gezegd hebbende, gingen we indoor sporten met de 65t en alles ging goed.

We vonden de AirPods leuk, maar ze houden niet goed genoeg in onze oren, dus we gebruiken ze niet voor sport. Veel mensen kunnen met hun AirPods rennen, maar wij niet. De Elite 65t gaf ons een veel veiligere outfit. Wees echter voorzichtig, als u sport met koptelefoons die niet hiervoor ontworpen zijn, zoals de 65t, zal uw zweet ze beschadigen of zelfs volledig breken op de lange termijn. Af en toe kan het waarschijnlijk wel eens gebeuren, maar als je een regelmatige sportpraktijk hebt, neem dan een koptelefoon die gespecialiseerd is in het veld. 

Bovendien is hun ontwerp ontworpen om omgevingsgeluiden passief te isoleren, terwijl AirPods bijvoorbeeld het geluid eruit laten filteren, wat veel veiliger is voor hardlopers. Jabra heeft echter een modus geleverd die geluid doorlaatbaar maakt dankzij de geïntegreerde microfoons, en het biedt ook verschillende filtratieniveaus. Om deze te activeren, moet u twee keer op de rechter oortelefoontoets drukken.

Goed doordachte functies en controles

De toepassing van de Elite 65t, Jabra Sound+, heeft een equalizer waarmee u het geluid voor muziek en de hoge en lage tonen voor telefoongesprekken kunt aanpassen. Hoewel we een meer gedetailleerde equalizer op prijs zouden hebben gesteld, is deze effectief, vooral omdat de wijzigingen zijn opgenomen in de firmware van de hoofdtelefoon, zoals bij Jaybird. Hierdoor blijven de instellingen behouden op alle apparaten waarop u de 65t aansluit, een zeer nuttige functie die alle fabrikanten in hun producten moeten opnemen. 

U kunt ook een functie instellen om het afspelen van muziek te pauzeren wanneer u een headset uit uw oor haalt en opnieuw te starten zodra u deze weer in het oor plaatst. Als alternatief kunt u de stukken overslaan en teruggaan door de knoppen op het linker atrium lang ingedrukt te houden. Als u kort drukt, kunt u het volume aanpassen, dat onafhankelijk is van het volume van de telefoon sinds de laatste update. 

Met de mobiele applicatie kunt u uw stemassistent kiezen: Siri (op iOS), Alexa (nog niet beschikbaar in Frankrijk) of de Google Assistant. Maar het systeem zou waarschijnlijk handiger zijn als de microfoons (twee in elke koptelefoon) permanent open waren om spraakopdrachten te detecteren. Bij de Elite 65t moet u eerst de knop op de rechter oortelefoon ingedrukt houden en wachten op een akoestisch signaal voordat u uw bestelling opgeeft. Het systeem kan in ieder geval niet per ongeluk op deze manier in werking worden gesteld. Merk op dat een korte druk op de knop de muziek pauzeert of herstart. De controles zijn dus zeer uitgebreid en effectief, en ze zijn zelfs de beste die we tot nu toe hebben gezien.   

Anders werkt voice control ook goed, het is effectief gebleken in het herkennen van onze stem. De handsfree-modus is ook vrij goed, beter dan de meeste concurrerende modellen (met de mogelijke uitzondering van de AirPods). Trouwens, er is een functie waarmee u uw stem kunt horen tijdens gesprekken, het is heel handig. Kortom, Jabra scoort punten op de bedieningselementen en functies.

Bluetooth 5.0 en NFMI, een stabiele torsie, een stabiel koppel

Over het geheel genomen is de eerste koppeling zeer eenvoudig en de algehele prestatie van de Elite 65t is gewoon uitstekend. De verbinding met een iPhone X heeft bewezen even stabiel te zijn als met AirPods. We hebben slechts af en toe te maken gehad met interferentie in het openbaar vervoer, of zelfs in sommige straten, maar dit is een veelvoorkomend probleem in grote steden waar de nagalm van radiogolven zeer hoog is.

We zijn er ook in geslaagd om de hoofdtelefoon aan te sluiten op een MacBook Air, terwijl Jabra aangeeft dat ze hiervoor niet geoptimaliseerd zijn. Dit betekent dat u het waarschijnlijk wel kunt gebruiken om naar muziek te luisteren, maar niet voor audiogesprekken. Geen probleem voor koppeling met Android-apparaten of Windows-pc’s, echter. De procedure is eenvoudig, het is zeer snel en de aansluiting, zeer stabiel, werkt perfect, zelfs wanneer u de hoofdtelefoon met meerdere bronnen tegelijk gebruikt. Merk ook op dat de Elite 65t aangaat en automatisch verbinding maakt wanneer hij uit de koffer wordt verwijderd en vervolgens onmiddellijk wordt uitgeschakeld wanneer hij weer in de koffer wordt geplaatst. 

We hebben ook latency getest op streaming video’s, onder andere via Netflix en YouTube. Duidelijk aan deze kant: er is geen vertraging merkbaar. Het is echt geen verrassing, als je een gewone CNET-lezer bent, weet je al dat een hoofdtelefoon met NFMI (“near field magnetic induction”) tussen de twee oortelefoons, zoals de Elite 65t, veel stabielere draadloze verbindingen biedt en veel lagere latency levels dan modellen met Bluetooth.

Daarnaast is Jabra een van de eerste fabrikanten die Bluetooth 5.0 in zijn producten integreert (in dit geval voor verbinding met de audiobron), er zijn ook de Anker Zolo, maar we voelden niet echt een verbetering ten opzichte van de vorige standaard. Het lijkt erop dat Jabra niet echt gebruik heeft gemaakt van deze nieuwe functie, dus het is te hopen dat toekomstige updates dit mogelijk maken. Gedetailleerd en krachtig geluid

Met andere woorden, de Jabra Elite 65t is een van de beste 100% draadloze hoofdtelefoons op de markt op het gebied van geluidskwaliteit, samen met de Bang & Olufsen BeoPlay E8 of Bose SoundSport Free. Tussen de Jabra en de B&O hebben we nog steeds een lichte voorkeur voor de laatste, wiens audiohandtekening naar onze mening meer charme heeft en een hogere definitie. Verwacht natuurlijk niet dat u met zowel de BeoPlay als de Jabra de kwaliteit van een goede hoofdtelefoon zult bereiken, dit zal niet het geval zijn.

Voor zijn Elite 65t wilde Jabra een neutraal geluid (vrij dicht bij dat van de Jaybird Run), maar we vonden dat de hoogtepunten iets lager waren. Dit gezegd zijnde, een kleine egalisatie is genoeg om de deal te veranderen, en vergeet niet, het zal worden opgeslagen in de firmware van de hoofdtelefoon. Ook zonder aanpassing is het 65t geluid al uitstekend, de bas is diep en de hoge tonen helder. De weergave is ook zeer rijk en gedetailleerd voor 100% draadloze hoofdtelefoons.

We hebben ze ook vergeleken op verschillende stukken muziek met de AirPod en SoundSport Free, die werden bijgewerkt om enkele problemen op te lossen. De Elite 65t leek ons boven de AirPod uit te steken, vooral in lawaaierige omgevingen, omdat hun isolatie beter is dan die van de Apple hoofdtelefoon. Ze bieden ook meer bas, maar niet zo veel als de Bose die nog steeds de palm in deze categorie vasthouden. De Jabra’s hebben echter een voordeel ten opzichte van de SoundSport Free als het gaat om telefoongesprekken. Daarnaast is de spatialisatie van de klank zeer goed en zijn de instrumenten goed gescheiden.

Maar wat ons vooral opvalt is de kracht van de 65t van de Elite. Deze laatste maken het zelfs mogelijk om sinds de laatste update een hoge, zeer hoge, zelfs hoge, omvang te bereiken. Over dit onderwerp: goed nieuws, zelfs op zeer hoog volume (we hebben ze niet tot het uiterste geduwd omdat het te hoog zou zijn voor onze oren als gewone stervelingen…), we hebben geen vervorming gehoord. Het geluid blijft helder en nauwkeurig. 

Conclusie

Uiteindelijk is het bijna geen fout voor deze koptelefoon. We hadden het gewoon op prijs gesteld als Jabra maar één waterdicht model had, zodat we niet hoefden te kiezen en de koffer van dit model iets minder vuil was. Anders is dit een zeer goede evolutie in vergelijking met de Elite Sport, die met software-updates moet blijven verbeteren. Het geluid is uitstekend, het ontwerp, de ergonomie en het comfort zijn uitstekend, de NFMI- en Bluetooth 5.0-verbindingen zijn zeer betrouwbaar, de koppeling is eenvoudig en de latentie is laag. Wat kan je nog meer vragen?

De Elite 65t is ongetwijfeld een van de beste 100% draadloze hoofdtelefoons op de markt aan het begin van 2018. Gezien al onze beoordelingscriteria zijn alleen de B&O BeoPlay E8’s in staat om te concurreren. Bose blijft bijvoorbeeld achter op het gebied van de betrouwbaarheid van de draadloze verbinding en het comfort van de gebruiker. Het is echter moeilijk om te kiezen tussen Jabra en B&O, maar we geven nog steeds het voordeel aan de Elite 65t om een zeer eenvoudige reden: ze zijn veel goedkoper voor een gelijkwaardige kwaliteit, tel meer dan 100€ minder op de factuur. Voor dit prachtige voorstel hebben we maar één ding te zeggen: gefeliciteerd Jabra. 

(Visited 214 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.